Eredeti recept:
1 ek. olajon ledinsztelünk 1 apróra vágott hagymát, megszórjuk 3 ek. zabpehellyel, kicsit együtt pirítjuk, majd ráteszünk 1 adag kockákra vágott leveszöldséget és felöntjük másfél liter vízzel. Takarékon főzzük. Ha minden puha, sózzuk, tojássárgás tejszínnel behabarjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk. Ízlés szerint mixerrel krémleves készíthető és kockákra vágott főtt sonkával, vágott snidlinggel gazdagabbá, ízesebbé tehető.
Ezt a receptet csak annyiban változtattam, hogy nem tettem bele a tojásos-tejszínes habarást. Minek? Leturmixoltam a levest és a zab remekül besűrítette az egészet. Mondjuk nyugodtan lehet bele duplaennyi azaz 6 ek. zabpelyhet tenni. Egyébként egész finom kis leves ez.